Pivovar Klášter dostal své jméno podle kláštera řádu cisterciáků, který byl založen ve druhé polovině 12. století a stával na místě dnešního pivovaru. Ačkoli ve své době patřil k nejvýznamnějším církevním objektům v Evropě, do dnešních dnů se dochovala pouze brána s překrásným portálem, která stojí na nádvoří současného pivovaru. Už od středověku vznikaly ve skále pod pivovarem téměř dvě desítky metrů hluboké sklepy, které posléze začaly sloužit pivovarské výrobě. Pivo v nich kvasí a dozrává dodnes.
Piva kvasící a dozrávající ve skalních sklepích ocení pro jejich harmonickou chuť především skuteční pivní znalci. Piva jsou vařena tradičním dvourmutovým způsobem, kvasí v otevřených spilkách a zrají v ležáckých sklepích. Řemeslný způsob a místo vaření klášterského piva navíc tomuto dávají vedle unikátní chuti i téměř mystický charakter. Souznění historie, poctivého řemesla a přísné filosofie řádu cisterciáků nás s každým douškem piva Klášter nutí k zamyšlení a úctě.
Navštivte pivovar
Napište nám
Dejte nám vědět, pokud máte otázky!